Terug naar het overzicht

How to beat Monday Blues? Deze 4 tips doen je genieten van maandagen!

Categorieën: TIPS & TRICKS

1. Creëer een ochtendroutine waar je iedere dag naar uitkijkt, ook op maandag
Een half uur extra opstaan om volledig te kunnen ontspannen met een kop thee, je favoriete boek/magazine en sociale media. Een korte work-out. Het plannen van je nieuwe week. Etc.

Vind voor jezelf een ochtendroutine waar je je makkelijk iedere dag aan kan houden en graag voor opstaat. Dit helpt je om ook op maandagochtend een goede start te maken en af te rekenen met de allesoverheersende Monday blues.

2. Zie de maandag als een nieuwe start
Die ene belangrijke taak afwerken of deadline halen. Een gerecht uit je favoriet kookboek klaarmaken. Drie keer per week gaan joggen. Starten met iets wat je al lang aan de kant schuift en heel graag wil realiseren. Etc.

Maandagen zijn het ideale moment om nieuwe doelen te stellen, je week te plannen en enthousiast te zijn over wat komen gaat. Let’s do this!

3. Tref in het weekend de juiste voorbereidingen voor de nieuwe (werk)week
Bereid je tijdens het weekend voor op de nieuwe week. Niets is zo fijn dan op maandagochtend wakker worden in een proper appartement of huis, zonder vuile was of een volle mand strijk en een koelkast vol lekkere (en gezonde) maaltijden.

Deze voorbereidingen hebben een groot effect op het verloop van jouw maandag. Zorg ervoor dat je een ruimte creëert waar je graag thuiskomt en een zo laag mogelijk stressgevoel omwille van huishoudelijke taken die nog op je liggen te wachten.

4. Plan iets leuk op maandagavond
Zo krijg je ook meteen de ruimte om te genieten op maandagavond. ’s Ochtens en in de loop van de maandag kunnen uitkijken naar iets leuks, helpt je de dag productief door te komen. Plan wat me-time, een etentje met je partner of een gezellige avond met vrienden/vriendinnen.

Heb jij last van Monday blues? Hoe ga je ermee om?

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Femke Brosens
Publicatiedatum
13-09-2019
Reads
174
Comments: No comments
Share: