Terug naar het overzicht

#AANHETWOORD: “De persoonlijke toets die zich vertaalt in hun aandacht voor freelance partners is absoluut het vernoemen waard”.

Categorieën: OUR STORY

#AANHETWOORD: “De persoonlijke toets die zich vertaalt in hun aandacht voor freelance partners is absoluut het vernoemen waard”.

Wij bij Recurv beloven veel, maar komen we die beloftes ook na? Wij vragen het onze consultants. Grietjes François, marketing project manager bij onze klant D’Ieteren, mag de spits afbijten. Wij vroegen haar naar feedback over onze samenwerking en zij deelt graag het volgende:

blog_image:article_recurv_15625831775d232089c6046.png:end_blog_image

Dit nodigt ons uit in te zoomen op die persoonlijke proactieve aanpak en gestructureerde opvolging. Aan de hand van een transparante en duidelijke communicatiestijl trachten wij zo goed mogelijk je situatie te begrijpen, deze te koppelen aan je ambitie en zo samen te werken aan het verdere verloop van je carrière. Hoe beter we jou leren kennen, hoe beter de match met jouw volgend project. Matching begint bij het begrijpen van wie er achter het CV schuilt en dat kunnen we enkel bekomen dankzij een persoonlijke aanpak.

Het traject bevat volgende drie belangrijke fases.

Fase 1: voorbereiding gesprek
We nemen druk weg doorheen het sollicitatieproces door jou op een zo goed mogelijke manier voor te bereiden op het gesprek. Je zal weten met wie je afspraak doorgaat, wat de verwachtingen zijn van je gesprekspartner, zowel op vlak van hard skills, maar mogelijk belangrijker nog, ook op vlak van soft skills! Ook de onderhandeling van je tarief nemen we voor onze rekening zodat jij je kan focussen op je gesprek en de inhoud van het project.

Fase 2: begeleiding opstart
Recurv begeleidt kandidaten van A tot Z doorheen het rekruteringsproces, zowel bij het maken van de juiste keuze als kandidaat als bij de opstart op het nieuwe project. Waar nodig kunnen wij ondersteuning bieden bij het beëindigen van je huidige opdracht. Ook staan we voor je klaar bij vragen of bezorgdheden van jouw kant.

Fase 3: opvolging
A tot Z betekent dat het proces niet stopt bij de aanwerving, ook hierna wordt begeleiding voorzien. Het belang van het hebben van een sparring partner is belangrijker dan de meeste denken. Dankzij onze ervaring binnen rekrutering, het afnemen van 1000+ interviews helpen zeker bij het maken van de juiste inschattingen maar zorgen er ook voor dat we snel begrijpen hoe de vork in de steel zit op jouw project, kunnen we de rol als loopbaancoach probleemloos vervullen. Kortom, wanneer je nood hebt aan een vertrouwenspartner zijn wij er om je te helpen. Of dit nu betekent dat we met je meedenken, met je rechtstreekse leidinggevende in contact gaan of gewoonweg evaluaties afnemen langs zowel klant-zijde als jouw zijde, wij staan voor je klaar.
Ben jij op zoek naar de job van je dromen of die ene uitdagende opdracht? Bel ons vrijblijvend!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Femke Brosens
Publicatiedatum
08-07-2019
Reads
398
Comments: No comments
Share: