Terug naar het overzicht

Zelfvertrouwen vs. arrogantie: de grens

Categorieën: TIPS & TRICKS

Het hebben van een gezonde dosis zelfvertrouwen leidt tot groei en zelfontplooiing. Zelfvertrouwen maakt je weerbaar en minder afhankelijk van het oordeel van anderen. Je durft voor je eigen mening uit te komen, initiatief te tonen en aan nieuwe dingen te beginnen. Zelfvertrouwen is dus niet alleen belangrijk voor je welzijn, ook de prestaties op je werk worden er gunstig door beïnvloed. Belangrijk is dan ook tijdens een eerste sollicitatiegesprek zelfzeker over te komen, zonder de grens met arrogantie op te zoeken want deze grens ligt zeer nabij.

Pas op voor arrogantie!

Van zodra je bepaalde vragen als een aanval beschouwd, je jezelf beter vindt dan anderen en op hen neerkijkt, moet je beseffen dat dit echt niet aanvaardbaar is. Beloftes maken die je onmogelijk kan nakomen en doen alsof je elke uitdaging succesvol kan realiseren zonder tegenslagen, zijn enkele typische kenmerken van een arrogante houding. Uitpakken met wat je allemaal al verwezenlijkt hebt zonder daarbij credits te geven aan je team/collega’s kan dat mogelijk ook zijn.

Enkele tips om eventuele onzekerheden weg te nemen en er te staan

1. Bereid je voor
Bedenk welke vragen gesteld kunnen worden en bereid hierop je antwoorden voor. Oefen de vragen niet te hard in. Een gevolg kan zijn dat de antwoorden niet spontaan overkomen tijdens het gesprek en je van slag bent bij het geven van een ander antwoord of het krijgen van een niet voorbereide vraag.

2. Zoek naar relevante informatie
Het is evident, maar ga op zoek naar relevante informatie over het bedrijf, jouw functie, de verwachtingen etc.

3. Wees eerlijk
Niemand is perfect, de rol van de perfecte kandidaat spelen zou dus niet verstandig zijn. Wees eerlijk. Durf je zwaktes te benoemen. Laat zien dat je gemotiveerd bent en toon vooral interesse. Ben je zenuwachtig? Geef dit aan wanneer ernaar gevraagd wordt, het zal de spanning wegnemen en het toont aan dat je de job oprecht graag wil.

4. Overtuig
Overtuig eerst jezelf dat je de juiste persoon bent voor de job. Pas dan kan je anderen overtuigen. Denk hiervoor aan alle raakvlakken die je herkent bij jezelf in de functieomschrijving of het bedrijf.

5. Blijf positief
Je hebt niets te verliezen. Als je de job niet hebt, kan je alsnog de nodige feedback vragen en krijgen. Hiermee kan je in de toekomst aan de slag. Blijf positief, geduldig en laat (negatieve) feedback lessen voor je vormen om later nog sterker in je schoenen te staan.

Hoe ga jij om met onzekerheden?

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Femke Brosens
Publicatiedatum
09-08-2019
Reads
261
Comments: No comments
Share: